Voedingstrends van 2023 

Elk jaar veranderen de voedingstrends weer een beetje en ook dit jaar is dat niet anders. Door de inflatie zijn de budgetten gemiddeld wat lager en passen de meeste mensen hun maaltijden daarop aan. In dit artikel lees je meer over de voedingstrends van dit jaar. 

Trend 1: Nieuwe definitie van waarde 

Tegenwoordig worstelen veel mensen met de stijgende kosten en grotere instabiliteit. Om dit te bestrijden moeten verkopers goed begrijpen waar de grens van de consument ligt. Strategieën zoals kleine prijsverhogingen om schommelingen op te vangen, kunnen op korte termijn werken. Maar de merken zullen vooral een stuk opener moeten zijn in hun communicatie en laten zien welke voordelen zij bieden als ze de consument willen overhalen. De gezondheid van de aarde vinden de meeste mensen toch het belangrijkst, daarom doen milieuvriendelijke producten het vaak een stuk beter.  

Trend 2: betaalbare voeding 

In deze dure tijd zullen steeds meer mensen hun aandacht richten op de betaalbaarheid van een product. Ze zijn opzoek naar een betaalbare manier om gezond te eten, wat de merken weer veel mogelijkheden biedt om nieuwe grenzen uit te testen. Om aan al deze eisen te voldoen zou ook de producent het product een beetje moeten aanpassen. 

Trend 3: Generatiedrang 

De jonge consumenten onder ons zijn opgegroeid in een interactieve digitale wereld, creëren steeds weer nieuwe trends en bepalen wat er op de markt moet blijven/komen. Voor deze generatie zijn voedingsmiddelen en merkkeuzes belangrijke indicatoren van levensstijl, overtuigingen en waarden. Daarom hebben ze een sterke stem in de markt en zijn ze gewend hun mening openlijk en aan veel mensen te delen.  

Trend 4: Plantaardig 

Plantaardig eten is steeds populairder aan het worden in de tijden van vele vegans en health freaks. Is het dus steeds belangrijker dat de plantaardige maaltijden smaakvoller worden en toch nog gezond blijven. Daarom zie je in de supermarkten een grote toename van maaltijdpakketten met aardappel en groenten. 

Trend 5: Landbouw in de toekomst 

De laatste trend is landbouw in de toekomst. Het publiek toont steeds meer interesse in de technologieën in de landbouw. Deze ontwikkelingen helpen bij veel belangrijke dingen zoals, een betere smaak, optimalisering van opbrengst en voeding, maar ook de steun van de consument winnen wanneer zij zien dat de kwaliteit van de producten omhoog gaat op een duurzame manier.  

Sharing is caring