Hoe je spieren ervoor zorgen dat je langer kan leven 

Als je langer wilt leven en ook nog eens gezond wil blijven, dan is het belangrijk dat je meer spierballen gaat kweken. Nu denk je misschien hoe doe ik dit? Wij helpen je graag een handje aan de hand van dit artikel. 

Hoe vaak bewegen is gezond? 

Voor een gezond lichaam zijn spieren noodzakelijk, vooral bij het ouder worden. Door in beweging te blijven en genoeg eiwitten te eten kan je zelf een goede spiermassa opbouwen. De beweegnorm is om 5 keer per week 30 minuten te bewegen. Daarnaast is het belangrijk dat je minstens 2 keer per week spier en botversterkende activiteiten doet in combinatie met balansoefeningen. De meeste mensen onderschatten vaak hoeveel ze bewegen. 80 procent denkt dat ze voldoende bewegen maar eigenlijk beweegt 20 van die 80 procent genoeg. Als je niet zeker weet of je genoeg beweegt, dan zijn er een aantal simpele hulpmiddelen die laten zien hoeveel je op een dag beweegt. Bijvoorbeeld een stappenteller of de gezondheid app op je telefoon. Zo hoef je niet zelf bij te houden hoeveel je op een dag beweegt en kan je meestal ook de intensiteit checken. Om te weten of dit echt intensief genoeg is zou je een speciaal sporthorloge kunnen kopen die een hartslagmeter bevat. Maar de makkelijkste check om te kijken of je je genoeg inspant zijn zweetdruppels. Zodra het zweet van je voorhoofd loopt weet je dat je goed bezig bent.

Spieren kweken 

Veel mensen vinden dat sporten geen geld of tijd mag kosten. Als je graag wil sporten maar er niet onnodig veel tijd aan wilt besteden, dan kan je een paar simpele oefeningen toevoegen aan je dagelijkse routine. Dit kan je leven iets moeilijker en zwaarder maken, maar tegelijkertijd ook weer een stuk gemakkelijker en leuker. Met de volgende oefeningen ontwikkel je meer spierkracht en balans. 

  • Ga tijdens het tandenpoetsen op 1 been staan zonder je ergens aan vast te houden. Zo train je je balans 2 keer per dag in slechts 2 minuten, terwijl je poetst.
  • Elke keer als je wilt gaan zitten kan je even 5 seconden boven de zitting blijven hangen. Dat is heel goed voor stevige beenspieren. 
  • Til elke keer je been op als je een bladzijde hebt omgeslagen. 

Sharing is caring