Aardappelgratin

Ingrediënten

  • 750 gr voorgekookte aardappelschijfjes 
  • 200 ml kookroom 
  • 150 ml melk 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 ei 
  • 1 tl mosterd 
  • 0,5 tl nootmuskaat 
  • Paar takjes tijm 
  • Peper en zout 

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe 200 ml room, 150 ml melk, 1 ei, 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 tl mosterd, 0,5 tl nootmuskaat en de tijmblaadjes in een kom en kluts met een garde door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe en kluts nogmaals door. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg er een laag aardappelschijfjes op. Giet een deel van het roommengsel erover, gevolgd door een laag geraspte kaas. Herhaal dit laagjes systeem nog een keer. De bovenste laag geraspte kaas mag lekker dik. Bak de aardappelgratin in ongeveer 40 minuten goudbruin, houdt tussentijds goed in de gaten dat de gratin niet te hard gaat. 

Sharing is caring