Heerlijk gezonde pompoensoep

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 1 flespompoen 
  • 100 gr aardappelen 
  • 2 uien 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 tl kurkuma 
  • 1 tl komijn 
  • 1 liter groentebouillon 
  • Olijfolie 
  • Peper 
  • Zout 
  • Kookroom (naar smaak) 

Bereiding 

Schil de flespompoen, verwijder de zaadjes en snijd in stukken. Dit hoeft niet zo precies aangezien het later toch gepureerd wordt. Schil ook de aardappelen in stukken en snijd de ui en knoflook fijn.  

Verhit een pan met olijfolie en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de kurkuma en komijn toe en bak dit nog even mee. Voeg vervolgens de pompoen en aardappels toe, giet de groentebouillon erbij en breng het aan de kook. Laat het gedurende 15 tot 20 minuten zachtjes koken totdat de pompoen en aardappelen zacht zijn. 

Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng nog even op smaak met peper en zout en voeg de kookroom naar smaak toe.  

Serveer met een stokbroodje uit de oven en eet smakelijk! 

Sharing is caring