Hoe kom ik van breekbare nagels af? 

Veel mensen hebben last van nagels die snel afbreken en lastig zijn om te laten groeien. Dat kan heel vervelend zijn. Gelukkig kan je daar wel wat aan doen! Wij geven je wat tips.  

De oorzaak 

Sommige mensen met zwakke nagels hebben meestal een tekort aan biotine, calcium of zink. Ook kan het zijn dat je een tekort hebt aan vitamine. Je nagels kunnen ook van slechte kwaliteit worden als je veel nagellak draagt of kunstnagels. Naar mate je ouder wordt zullen je nagels ook minder sterk worden, maar dat hangt ook af van jezelf. 

Maar let op: de dikte van je nagels is voor een groot deel genetisch bepaald, maar je kan hier meestal wel iets aan doen. 

Dit kan je er aan doen 

Verzorg je nagels 

Lak jij vaak je nagels? Dan is het slim om even een pauze te nemen en je nagels wat tijd te geven om eerst te herstellen. Je nagels af en toe vijlen kan al heel erg helpen. Wanneer er in je nagels weinig vocht is, worden ze breekbaarder. Je kunt bijvoorbeeld een nagelolie op je nagels doen. Tip: een handcrème kan ook helpen je nagelriemen te verzorgen. Ook wanneer je je nagelriemen verzorgt kunnen je nagels sterker groeien.  

Gebruik nagelverharder 

Je kunt nagelverharder producten kopen die speciaal zijn voor breekbare nagels. Ze zorgen ervoor dat je nagels wat steviger worden. Ook zijn er speciale nagellakjes die voor een soort ‘beschermlaagje’ zorgen.  

Vermijd contact met water 

Op het moment dat je nagels veel in contact komen met water ontstaat er een constante wisseling van hydratatie en dehydratatie. Door te veel vocht kunnen je nagels broos worden. Het bovenste laagje gaat er dan gemakkelijker af. Zorg er dus voor dat je handschoentjes bij bijvoorbeeld het afwassen gebruikt etc.  

Kies voor een nagelvijl 

Je nagel bestaat uit 3 lagen. Elke keer als je je nagels met een nagelknipper knipt zorg je ervoor dat de laagjes van elkaar los kunnen komen en met als je gevolg dus sneller afbreken of scheuren.   

Sharing is caring