Pepernoten 

Een simpel recept, perfect voor de feestdagen! 

Ingrediënten (voor 70 stuks) 

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel 
  • 125 gr donkere basterdsuiker 
  • 4 tl speculaaskruiden 
  • Zout 
  • 100 gr boter 
  • 90 ml melk 

Bereiding  

Verwarm de oven voor op 170 graden. Pak een beslagkom en doe daar het bakmeel, basterdsuiker, kruiden en een snufje zout in. Mix dit door elkaar. 

Voeg de melk en de boter toe. Kneed dit door elkaar tot je een stevige ronde bal kan maken. Probeer niet te lang te kneden, want het deeg mag niet te warm worden. Als het deeg warm is zet het dan een uurtje in de koelkast. 

Pak een bakplaat met een stuk bakpapier. Draai van het deeg kleine balletjes en leg ze op de bakplaat. Druk ze niet plak en leg ze niet te dicht bij elkaar. Hou er ongeveer 2 cm ruimte tussen.  

Bak de pepernoten 25 minuten in de oven. Wanneer ze er uit komen, zullen ze nog zacht aan voelen. Ze worden hard zodra ze zijn afgekoeld. 

En klaar! Je kunt de pepernoten serveren met gesmolten chocolade. Ze zijn maximaal goed tot 3 dagen, als je ze in een gesloten trommel bewaart. Eetsmakelijk!  

Sharing is caring