Opzoek naar een nieuwe hobby? 

Weet jij niet zo goed hoe jij je vrije tijd moet besteden en ben je op zoek naar een manier om je vrije tijd te besteden? Heb je nog geen hobby’s? In dit artikel hebben wij 5 hobby’s klaar staan die wellicht wat voor jou zijn. 

Help ik heb geen hobby! 

Het klinkt als een vreemd probleem, omdat waarschijnlijk de meeste mensen om je heen veel bezig zijn met hun hobby’s. Toch zijn er meer mensen zonder hobby dan je denkt. Mensen die geen hobby hebben die hebben geen bezigheid waar ze mee bezig kunnen zijn, die zorgt voor inspiratie en ontspanning. Als je geen hobby hebt ga je al gauw veel tijd besteden achter de buis of op het web.  

Het hebben van een hobby is voor de meeste mensen erg belangrijk omdat ze hun vrije tijd graag willen invullen. Met een hobby kun je jezelf ontwikkelen en ontspannen. En een hobby kan een belangrijke bron van sociaal contact zijn. 

Kwijtraken van een hobby 

Je hebt geen hobby, maar je hebt die wel altijd gehad. Het kwijtraken van een hobby kan komen doordat je van je hobby je werk hebt gemaakt. Vroeger kon je niet genoeg krijgen van je hobby en besteedde je er veel vrije tijd aan. Nu is het je werk geworden en moet je er af en toe juist afstand van nemen om nog vrije tijd te hebben. Maar wat ga je dan doen in je vrije tijd? 

5 hobby’s voor jou 

Koken 

De keuken is het gebied waar jij je kunt ontwikkelen. Lekker koken kan op zoveel verschillende manieren, met zoveel verschillende keukens om je tijd te vullen. Koken werkt heel ontspannend en zo kom je weer lekker tot rust. 

Lezen 

Ga lekker op de bank of op bed liggen, maar in plaats van dat je je tv aanzet of je telefoon erbij pakt pak je lekker een boek. Lezen zorgt ervoor dat je een betere fantasie krijgt, omdat je zelf alles moet inbeelden. Daarnaast is lezen erg leerzaam en kan je steeds iets nieuws leren. 

Huisdieren 

Nu denk je misschien dat huisdieren hebben niet echt een hobby is. Maar als jij er veel mee bezig bent is ook dit een hobby. Je kunt bijvoorbeeld je vogel laten praten, je hond trucjes leren en lachen om je katten. 

Wijn/bier en eten proeven 

Je hoeft geen kok te zijn om van eten en drinken je hobby te maken. De culinair geïnteresseerden kunnen zich eindeloos ontwikkelen in smaak en structuur. Je kunt af en toe luxe uit eten gaan of verschillende soorten wijntjes proberen. Er is bovendien veel te lezen over wijnen en eten. Daarnaast zijn er nog veel proeverijen waar je je smaak verder kan ontwikkelen.  

Socializen 

Je denkt er bij hobby’s misschien niet aan maar sociaal zijn ook een hobby kan zijn. Wanneer je merkt dat samen zijn met mensen je veel voldoening geeft kan je dit een hobby noemen. Je kan ook mensen gaan helpen, denk maar aan vrijwilligerswerk. Je kan al je vrije tijd steken in helpen van mensen en stichtingen. Je kan hierbij denken aan werken voor goede doelen, maar ook voetbaltrainer worden bij de plaatselijke vereniging. 

Probeer dit soort dingen uit en ontdek wat jou jij nou echt leuk vindt om te doen!

Sharing is caring