Bruschetta met paddenstoelen 

Ingrediënten (voor 5 stuks) 

  • Een half ciabatta brood 
  • 125 gr paddenstoelen (naar keuze) 
  • 0,5 rood uitje 
  • 1 teentje knoflook 
  • Fijngehakte peterselie 
  • 1 el balsamico azijn 
  • Parmezaanse kaas  
  • Olijfolie 
  • Zout en peper 

Bereiding 

Snij het brood in sneetjes en bestrijk dan aan beide kanten een dun laagje olijfolie. Verhit een grillpan en doe de broodjes hier in en grill ze tot ze aan beide kanten krokant zijn.  

Snij het teentje knoflook en het uitje in kleine stukjes. Fruit deze aan in de pan. Hak nu alle paddenstoelen in stukken en bak deze mee in de pan. Je kan deze nog extra op smaak brengen door een snufje zout en peper toe te voegen en wat fijngehakte peterselie. Doe nu als laatst de el balsamico er bij en laat dit even inkoken.  

Verdeel het mengel nu over de broodjes en rasp er Parmezaanse kaas over heen en strooi nog wat extra peterselie.  

Je kan bruschetta’s warm en koud serveren. Tip: vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas voor een vegetarisch recept.  

Eet smakelijk! 

Sharing is caring