Cadeau inpaktips voor de feestdagen

Verjaardagen, Sinterklaas & kerst: het zijn de cadeaumomenten van het jaar. Je kunt natuurlijk het cadeau dat je gekocht hebt simpel inpakken met een cadeaupapiertje, maar het kan ook veel leuker! In dit artikel lees je een aantal tips om jouw cadeau net een beetje anders te maken. Gemakkelijk, vrolijk en persoonlijk! 

Lint 

Mogelijkheden genoeg met een mooi lint! Je kunt gaan voor de klassieke strik of lint strak en kruislings om het cadeau wikkelen. Wil je mooi gekruld lint? Pak dan een schaar en leg het midden van het lint erop. Houd het lint strak gespannen en trek het als het ware over de schaar heen tot het uiteinde. Herhaal met de andere kant. Et voilà, het ziet er meteen feestelijk uit! 

Doosje 

Een klein presentje past perfect in een schattig kartonnen doosje. Koop een kartonnen doosje met deksel en versier naar eigen smaak. Sommige doosjes hebben al een kleurtje, andere zou je met een papiertje een mooie kleur kunnen geven. Gemakkelijk en leuk is het om er een strik op te plakken, deze kun je ook gewoon in de winkel kopen. Een thematip: met pakjesavond zou je er een mijter of pietenmuts op kunnen tekenen. Ben je niet zo van het tekenen, zoek dan leuke afbeeldingen op het internet ter versiering! 

Een kaartje of bloemetje 

Wil je je cadeau net iets persoonlijker maken? Schrijf dan een klein kaartje en bindt dit met bijvoorbeeld een touwtje vast aan het cadeau. Om je cadeau nog een beetje op te fleuren is een bloemetje ook heel schattig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor iemands lievelingsbloem of een tak die bij het jaargetij past.  

Tekeningen 

Koop bruin papier waar je op kunt tekenen. Pak de stiften erbij en versier je cadeau met tekeningen. Simpel maar persoonlijk, wees creatief en maak er iets leuks van! 

Gebruik een krant of oud-tijdschrift 

Heb je geen cadeaupapier meer in huis? Of wil je gewoon voor iets anders gaan? Gebruik dan een krant of oud-tijdschrift als inpakpapier. Duurzaam, snel en vintage! 

Sharing is caring