Weetjes over eten die je nog niet wist 

Jij weet vast dat groenten gezond zijn en pindakaas en ketchups suikers bevatten. Maar wist je ook dat veel kaasproducten voor minder dan de helft uit kaas bestaan. In dit artikel lees je meer van zulke weetjes over eten. 

Gelatine in toetjes 

In steeds meer toetjes gebruiken ze de gelatine van de botten van koeien of varkens. Zelfs yoghurt schijnt het soms te bevatten. Mag je geen rund of varken eten door je geloofsovertuiging of eet je vegan, dan moet je steeds beter opletten welke toetjes je koopt.  

Aardbeien zijn supergezond 

Aardbeien bevatten stoffen die je darmen beter laten werken en je lichaam ontdoen van zware metalen en gifstoffen. Ook helpen deze rode vruchtjes erbij om geïrriteerde darmen te helpen genezen. Als je fruit nodig hebt haal aardbeien! 

Biologisch is beter 

Biologische voeding is duurder dan de gewone voedingsmiddelen, maar levert ook meer op. Volgens één van de beste ziekenhuizen ter wereld, de Mayo Clinic, bevatten biologische groenten en fruit wat meer van sommige voedingsstoffen, vooral bepaalde flavonoïden. Flavonoïden zijn erg nuttig, want ze hebben een antioxidante werking en beschermen ons tegen schadelijke werking van vrije radicalen. Biologisch eten doet meer dan je had gedacht, want je kan door biologisch eten ook sneller afvallen. 

Er zit suiker in friet 

Heb je zin een lekker frietje? Ga dan niet naar een fastfoodketen om je frietje te halen. De meeste fastfoodketens doen suiker in de frietjes om ze een mooie bruine kleur te geven. 

Kaas is niet altijd kaas 

Je denkt nu vast hoe bedoel je kaas is niet altijd kaas? Veel kaasproducten bevatten minder dan 51 procent kaas. Sommige kaasproducten, zoals smeerkaas bestaan voor de helft uit een combinatie van plantaardige vetten en smaakstoffen. Door de smaakstoffen die toegevoegd zijn aan deze producten denken je smaakpapillen dat je kaas eet, maar dit ligt toch net wat anders. In Parmezaanse kaas zit vaak zelfs houtpulp en in kant-en-klare pizza’s en hamburgers vind je vaak nep kaas. 

Niet alle vis is gezond 

Vis is in de meeste gevallen erg gezond en we moeten het ook vaker eten, want vis bevat gezonde omega 3-vetzuren. Maar niet alle vis is gezond. Sommige vissoorten, zoals tonijn, bevatten veel kwik. Deze vis kan je dus beter niet te vaak eten. 

Gras gevoerd is gezonder 

Vlees van gras gevoerde dieren bevatten meer gezonde omega 3- vetzuren dan gangbaar vlees. Hetzelfde geldt voor biologische zuivelproducten en eieren. 

Vanille is verslavend 

Hoewel de meeste mensen denken dat vanille onschuldig is, weten de bedrijven wel beter. Het actieve ingrediënt in vanille, vanillinezuur, werkt stimulerend op onze hersenen. Dit is waarom vanille wordt toegevoegd aan ijs, yoghurt, cola, chocolade gebak, parfum en zelfs sigaretten. We willen er steeds meer van eten. 

Kende jij deze weetjes al? 

Sharing is caring