Gevulde champignons met kruidenkaas

Ingrediënten (voor 4 stuks): 

  • 4 kastanjechampignons 
  • 1 kleine rode ui 
  • 1 eetlepel kruidenkaas 
  • 1 eetlepels geraspte kaas 
  • 1 takje dille 
  • Boter 
  • Peper 
  • Zout  

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd de steeltjes eraf. Hol de champignons een beetje uit zodat de vulling er goed in past. Snijd de steeltjes tot kleine stukjes en snipper de rode ui. Doe een beetje boter in een pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de gesneden steeltjes toe. Bak dit ca 3 minuten tot de steeltjes zacht zijn. Voeg nu 2 eetlepels kruidenkaas toe. Zet het vuur uit, laat de kruidenkaas volledig smelten en breng op smaak met peper en zout. Vul de champignons met het mengsel en strooi er geraspte kaas overheen.  
Zet de champignons in de oven en bak in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar. Top het eventueel af met dille.  
 

Sharing is caring