Ochtendmeditatie: de voordelen

Meditatie is tegenwoordig ontzettend populair, steeds meer mensen mediteren om een moment van rust te ervaren in hun drukke leven. Het beste moment voor een meditatie is de ochtend. Maar hoe komt dit eigenlijk?

Kalmere geest

Over het algemeen is je geest kalmer in de ochtend. Je hebt nog geen indrukken opgedaan, waardoor je de meditatie rustiger kan ervaren.

Toon voor de rest van de dag

Mediteren in de ochtend is het beste moment. Het zet de toon voor de rest van de dag. Wanneer je onrustig aan de dag begint is de kans vrij groot dat het de rest van de dag minder en chaotischer gaat. Meditatie brengt de rust en focus.

Beter wakker worden

Meditatie heeft invloed op je melatonine niveau. Melatonine is een hormoon dat je slaperig maak. Door ‘s ochtends te mediteren verlaag je de hoeveelheid melatonine in je lichaam. Hierdoor word je beter wakker.

Endorfine level stijgt

Meditatie zorgt ervoor dat er endorfine vrijkomt. Endorfine geeft veel energie, hierdoor word je beter wakker. Naast de rust en ontspanning die mediatie brengt, geeft het je ook een boost. Een goede kickstart van de dag dus!

Gelukkiger

Megabelangrijk! Meditatie maakt je gelukkiger. Door te mediteren in de ochtend heb je meer energie, kun je beter met stress omgaan, ben je minder onrustig en kun je beter tegen onverwachte omstandigheden. Hierdoor kun je veel meer geluk ervaren de rest van de dag!

Meditatie & Fit

Of je meditatie nou in de ochtend of in de avond doet, het blijft ontzettend goed voor je! Bij Fit at Home hebben wij de module meditatie en fit. Een module waarin diverse meditaties worden aangeboden die helpen bij een betere balans tussen lichaam en geest.

Sharing is caring