De meest gemaakte fouten tijdens een lunge

Wanneer je benen en billen aan het trainen bent heb je sowieso weleens de lunge moeten doen. En zonder dat je het doorhebt maak je waarschijnlijk een fout die veel voorkomt. Wij hebben de meest voorkomende fouten op een rijtje gezet. 

De lunge  

Deze oefeningen wordt veel gebruikt tijdens verschillende work-outs. Het ziet er ook altijd vrij gemakkelijk uit, maar toch kan je gemakkelijk een fout maken. Je voert de lunge uit door een grote stap naar voren te zetten en je andere been te laten staan. Vervolgens zak je met je core naar beneden totdat je benen in hoeken van 90 graden zijn. Let op dat je voorste knie niet voor je tenen komt. Je achterste knie mag de grond net niet raken.  

Een te kleine stap  

Wanneer je een lunge maakt moet je met één been naar voren stappen. Dat lijkt heel simpel, maar veel mensen zetten een te kleine stap. Het is belangrijk dat je je voet ver naar voren zet. Op die manier kan je dieper in een lunge zakken en komen je knieën niet voorbij je tenen.  

Knie niet te ver naar beneden 

Hoe verder je met je achterste knie naar de grond kan hoe beter. Toch gebeurt het vaak dat mensen een kleine buiging maken in hun knie in plaats van zo ver mogelijk bij de vloer te komen. Door verder naar beneden te kunnen moet je een grote stap maken en je evenwicht goed bewaren.  

Niet in je billen knijpen 

Tijdens de lunge train je niet alleen je benen, maar ook je billen. Het is daarom wel belangrijk om goed in je billen te knijpen wanneer je omhoog komt. Op die manier voel je nog meer de burn in je billen en niet alleen in je benen.  

Geen rechte rug 

Tijdens de lunge is het belangrijk om je rug recht te houden en niet naar voren te buigen. Vaak hangen mensen onbewust te ver naar voren. Houd je rug recht en kijk naar voren. Je kan jezelf controleren in de spiegel. 

Het is heel belangrijk dat je de lunge goed uitvoert. Op die manier kan je blessures voorkomen en zal je merken dat het een veel beter effect heeft.  

Sharing is caring