Bruine banaan? Zo houd je ze langer geel

Het is mega vervelend, je pakt een banaan en hij is alweer helemaal bruin. Dat is balen maar dit kan je voorkomen. Je kent deze tips vast nog niet, we delen ze dan ook graag met je. 

Weg van de rest 

Leg je bananen niet op de fruitschaal met al het andere fruit wat je in huis hebt. Hierdoor start je namelijk veel sneller het rijpingsproces. De stof ethyleen is de boosdoener, deze stof vind je in elke fruitsoort. Je kan daarom het beste je bananen apart houden.  

Afplakken 

Wil je niet dat je tros net gekochte bananen snel overrijp wordt, plak dan de bovenkant af. Het gedeelte dus waar de bananen aan elkaar zitten. Plak het af met een stukje plasticfolie of aluminiumfolie. Dit werkt omdat het fruit de stof ethyleen aanmaakt als het begint met rijpen. Bij bananen komt dit vrij aan de bovenkant, door het afplakken vertraag je het proces. 

Samen sterk 

Je herkent het wel, zit je banaan in je tas dan is die binnen de kortste keren bruin. Bananen blijven langer goed als je ze aan de trost laat zitten. Haal ze dus niet allemaal los van elkaar.  

De koelkast 

Het vertragen van het rijpingsproces, dat is wat we willen. Leg je de bananen in de koelkast dan stop je zelfs het proces van rijpen helemaal. En dat is natuurlijk ook niet wat je wilt. Tenzij de bananen perfect zijn en je ze nog even goed wilt houden, dan is hier niks mee.  

Vlekken  

Maar eigenlijk begint het allemaal in de supermarkt. Let er dus goed op wat voor bananen je koopt, die met de bruine vlekken kan je beter laten liggen.  

Wees voorzichtig 

Beurse plekken versnellen ook het proces van rijpen, wees dus voorzichtig met je bananen. Leg ze in je karretje en zorg dat er geen zware boodschappen op terecht komen. 

Sharing is caring