Dit is waarom fietsen zo gezond is

Fietsen is ontzettend gezond en kan daarnaast ook heel leuk en lekker zijn om even je hoofd leeg te maken. Veel mensen vinden het dan ook fijn om te fietsen. In dit artikel vertellen we jou waarom fietsen zo gezond is!  

Het is voor iedereen geschikt  

Zolang je al je spieren goed kunt gebruiken is fietsen voor iedereen geschikt. Je kunt het ook zo moeilijk of makkelijk maken als dat jezelf wil. De ene kiest ervoor om op een elektrische fiets te gaan, de ander op een normale en weer de ander gaat racefietsen of mountainbiken.  

En dat is natuurlijk alleen maar fijn, wel is het zo dat je bij de een meer calorieën verbrandt dan bij de ander.  

Goed voor je gezondheid  

Net zoals alle andere manieren van sport verhoogt ook bij fietsen je hartslag. En dat is goed voor je gezondheid. Door regelmatig te bewegen of te fietsen verhoogt je hartslag. Dit geeft weer een mindering in risicoziektes die kunnen ontstaan door te weinig beweging of overgewicht. 

Het werkt stres verlagend  

De derde reden waarom fietsen zo goed is: Het zorgt ervoor dat je stress minder wordt. Tijdens het fietsen (met name in de buitenlucht). Ontspant je lichaam en geest, hierbij komen bepaalde endorfines/ vrij. En laat endorfine nou net het gelukshormoon zijn. Tegelijkertijd zal je stresshormoon (cortisol) tijdens het fietsen weer dalen.  

Je bouwt spiermassa op tijdens het fietsen  

Door te fietsen bouw je spiermassa op in om te beginnen je rug en buik. Maar daarnaast ook in je bovenbenen en billen. Tot slot train je tijdens het fietsen ook nog eens je armspieren.  

Sharing is caring