Tips om je nagels in topconditie te houden  

Niets fijner dan een stel verzorgende nagels. Maar hoe zorg je er nu voor dat je nagels verzorgd zijn en zich in topconditie verkeren. De redactie deelt hieronder een aantal tips! 

Let op je nagelriemen  

Wanneer je wil werken aan gezonde nagelriemen is het belangrijk om je nagelriemen hier niet bij te vergeten. Het begint namelijk bij gezonde nagelriemen. Je nagelriemen vormen namelijk de bescherming van je nagels, hierdoor dringen er geen schadelijke bacteriën je nagels binnen. Het is goed om je nagelriemen te hydrateren, dit kun je doen met nagelriemolie.  

Voeding 

Je zou het niet misschien denken maar voeding heeft wel degelijk invloed op de conditie van je nagelriemen. Wanneer je nagels zwak zijn, snel breken kan dit erop wijzen dat je een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen. Voor je nagels zijn vitamine B, zink en calcium superbelangrijk. Zorg er dus voor dat je dit voldoende binnenkrijgt.  

Gebruik je nagels niet te veel 

We sluiten af met de tip om je nagels vooral niet te veel te gebruiken. Veel mensen gebruiken hun nagels voor vrijwel alles. Denk aan het openmaken van blikjes en/of verpakkingen. Maar ook is het slim om tijdens het schoonmaken handschoenen aan te doen, chemische schoonmaakmiddelen doen de kwaliteit van je nagels ook zeker niet ten goede.  

Sharing is caring