Ongezonde dingen die gezond lijken 

In de winkel liggen heel veel producten waarvan je denkt dat ze gezond zijn, maar toch ongezond zijn. In dit artikel lees je over 5 producten die gezond lijken, maar toch ongezond zijn en waarom? 

Light frisdranken 

Light frisdranken lijken erg gezond, omdat de suikers zijn vervangen door zoetstoffen. Hierdoor bevatten light frisdranken weinig calorieën. Toch kan je beter niet te veel light frisdranken drinken. De zuren die in frisdrank zitten, zijn namelijk helemaal niet goed voor je tandglazuur. Deze zuren zitten ook in light frisdranken. Hoe vaker je tandglazuur in aanraking komt met zuur, hoe sneller je gaatjes krijgt. Drink dus vooral water of thee zonder suiker. 

Rijstwafels 

Rijstwafels zijn vet- en caloriearm, dus als je af en toe is een keer een rijstwafel eet is het prima. Maar gebruik rijstwafels liever niet als hoofdmaaltijd, want ze bevatten weinig vitamines en mineralen. In rijstwafels zit een zwaar soort metaal genaamd arseen. Een te hoge hoeveelheid aan arseen is kanker verwekkend. Zorg er dus voor dat je rijstwafels met mate eet. 

Cruesli 

Op de verpakkingen van cruesli lees je dingen, waarvan je denkt dat je een hele gezonde maaltijd naar binnen werkt. Op de pakken staat vaak volkoren, geroosterde havervlokken, tarwevlokken, gepofte granen en gedroogd fruit. Als je dit leest denk je dat je het perfecte ontbijt hebt gevonden. Wat de fabrikant niet op de pakken vermeldt, is dat al die granen en vlokken met suiker aan elkaar worden geplakt. Kies daarom liever voor muesli, als je de dag wilt beginnen met ontbijtgranen.  

Kaas 

Je zou misschien denken dat een plakje kaas best goed voor je is, omdat het van melk gemaakt is. Alle kazen zijn toch niet erg gezond, met uitzondering van hüttenkäse. Kaas bevat weliswaar veel noodzakelijke voedingsstoffen, maar zit ook vol verzadigde vetten. Het eten van te veel verzadigde vetten vergroot de kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker.  

Verse vruchtensappen 

Je zou misschien denken dat versgeperste vruchten gezond zijn omdat er alleen maar fruit in zit. Toch ligt dit net even anders. In fruit zitten namelijk erg veel suikers en voor één glas vruchtensap heb je toch al snel drie tot vijf vruchten nodig. Als je een glas vruchtensap drinkt krijg je dus snel te veel suikers binnen. Als je een te hoge hoeveelheid suikers binnenkrijgt, worden de suikers omgezet in vetten. Al met al kun je dus beter wat fruit eten dan een glaasje vruchtensap drinken. 

Sharing is caring