3 oefeningen op de trap

Veel mensen hebben vaak het excuus om niet te gaan sporten omdat ze bijvoorbeeld geen sportschool abonnement hebben. Maar wist je dat je de trap in je huis, appartement of anders een openbare trap ook prima kan gebruiken voor een work-out? Hieronder leggen we je uit welke oefeningen je kunt doen op simpelweg de trap! En we verklappen alvast, dat zijn super effectieve oefeningen.  

Trap op en af  

Ja hij was voor de hand liggend, maar ondanks dat is deze oefening niet minder effectief. De trap gewoon simpelweg op en af lopen is namelijk al een super goede work-out. Rustig de trap oplopen kan al erg goed zijn en wil je het jezelf moeilijker maken, loop dan harder of ren de trap op. Zorg er altijd voor dat je dit veilig doet en kies er een veilige trap voor uit. Een ongeluk op de trap zit in een klein hoekje.  

Push ups  

De push-up kun je natuurlijk ook doen zonder een trap, maar met trap is de oefening ook erg effectief. Zet je handen op de eerste tree van de trap je staat dan in een iets hogere houding. Hierdoor is de push up op de trap super effectief.  

Lift je knieën  

De laatste oefening die ook super effectief is op de trap. Dat is namelijk het liften van je knieën. Naast dat de oefening super goed is kun je hem ook heel gemakkelijk uitvoeren. Bij elke stap die je zet op de trap trek je jouw knieën omhoog. Hierdoor train je sowieso al je benen en daarbij nog even extra je knieën. Je zal ook merken dat de oefening zwaarder is. Maar dat maakt niet uit, is alleen maar een teken dat goed bezig bent.  

Sporten hoeft dus echt niet in de sportschool  

Dit bewijst maar weer dat je echt geen sportschool nodig hebt voor het trainen van je benen, een trap is al een super goed middel om je benen net even te voorzien van een zwaardere training. Wil je echt goed je benen en daarnaast ook goed je billen even flink laten branden. Dan heeft Fit at Home echt iets voor jou! Billen & Benen samen met Alain is hier namelijk uitstekend geschikt voor!  

Sharing is caring