4 oefeningen met gewichtjes  

Je hebt zware gewichtjes of juist wat lichtere, wat betreft gewichtjes is er echt voor ieder wat wils. In dit artikel delen we met jou 4 oefeningen die je goed kunt uitvoeren met gewichtjes. Je kunt natuurlijk zelf kiezen hoe zwaar de gewichtjes zijn. 

Oefening 1 (armen trainen)  

Neem in beide handen 1 gewichtje en ga rechtop staan, je benen mogen best een beetje gespreid zijn maar niet te veel. Haal je armen omhoog met de gewichtjes en zodra ze horizontaal zijn doe je beide armen weer naar beneden om ze vervolgens weer naar boven te halen. Doe dit zo’n 20 keer.  

Oefening 2 (buik trainen)  

De tweede oefening is eigenlijk simpelweg de V-up maar dan met gewichten. Voor de V-up ga je op je rug liggen en strek je jouw benen en armen de lucht in. Probeer hierna met je handen (gewichtjes) je tenen of je scheenbeen aan te tikken. Houd deze positie kort aan en keer daarna weer terug in de starthouding, probeer dit een aantal keer te doen. Zolang als je het volhoudt kun je het doen.  

Oefening 3 (benen trainen)  

De derde oefening is een oefening die zich vooral focust op het trainen van de benen en daarnaast neem je ook nog eens je armen mee. Deze oefening is eigenlijk de squat maar dan met in beide handen een gewichtje. De uitdaging is om tijdens de squat ook je armen mee te bewegen. Zolang ook je armen een beweging van boven naar beneden maken zit je goed.  

Oefening 4 (rug trainen)  

De laatste oefening focust zich voornamelijk op het trainen van de rug door middel van gewichtjes. Deze oefening wordt ook wel de renegade row genoemd. Tijdens deze oefening ga je eigenlijk staan zoals je ook in een push-up houding zou staan. Neem in beide handen een gewichtje die je stevigheid biedt. Doe een voor een hand omhoog, hierdoor train je elke keer een andere kant van je rug.  

Sharing is caring