6 redenen waarom je tepels pijn kunnen  

Elke vrouw heeft weleens pijn aan haar tepels, dat is heel normaal. Weet jij welke pijn normaal is en wanneer het noodzakelijk is om even langs een arts te gaan. Je leest alles over de meest voorkomende redenen van de pijn die je weleens ervaart. 

Ongesteld 

Het is misschien wat voor de hand liggend. Maar voor of tijdens de menstruatiepijn ervaren is niet gek. Sterker nog het is de meest voorkomende reden. De meeste pijn zal je ervaren voordat je periode eraan komt. Deze pijn duurt hoogstens een paar dagen.  

Zwangerschap 

Hormonen doen een hoop met je lichaam, niet alleen tijdens je menstruatie. Ook tijdens je zwangerschap kan je pijn ervaren in je borsten en tepels. Geef de schuld maar aan je hormonen want deze slaan flink op hol. Gaat de pijn in combinatie met misselijkheid of andere symptomen van zwangerschap, dan is het altijd handig om even een test te doen.  

Zomaar 

Soms kan er ook geen oorzaak zijn voor je pijn. Pijn aan je tepels en borstel kan nou eenmaal eens gebeuren. Niet altijd reden voor paniek dus.  

Spierpijn 

Rondom de borst en tepel zitten een hoop spieren, gewrichten en botten. En ja die kunnen ook voor pijn zorgen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een verrekte spier of spierpijn. Dit kan een hele ongemakkelijk pijn veroorzaken. Vervelend maar niks aan de hand, met een pijn dagen is dit weg. 

Borstvoeding 

Voor sommige moeders kan het geven van borstvoeding een hele uitdaging zijn. Zo kan je kindje misschien moeilijk aanhappen of produceer je juist veel of weinig melk. Dit kan zorgen voor pijn.  

Medicatie 

Ook het slikken van verschillende soorten medicatie kan zorgen voor pijn rond de tepels. Zo staat de anticonceptiepil en antidepressiva daar een boosdoener van zijn. Kijk even goed in de bijsluiter, hier vind je deze bijwerking vast terug. Ervaar je wel erg veel pijn dan kan het handig zijn om contact op te nemen met je arts.  

Sharing is caring