Allergisch voor sperma? Het kan echt! 

Je verwacht het misschien niet en er bestaat een grote kans dat je er nog nooit van hebt gehoord! Maar je kunt dus echt allergisch zijn voor sperma. Super vervelend natuurlijk, wat de allergie inhoudt, hoe je erachter komt en wat je ertegen kan doen vertelt de redactie je hieronder! 

Klachten sperma allergie  

Het is allereerst goed om te weten wat de klachten zijn van een sperma allergie. Bij een sperma allergie ben je allergisch voor een eiwit in sperma. Wanneer je het uit voorzorg wilt weten kun je er via een bloedtest achter komen. De klachten zijn verschillend maar bij de meeste vrouwen treedt er een brandend of jeukend gevoel aan de vagina op. 

Gevolgen van een sperma allergie?  

Een sperma allergie heeft geen ernstige gevolgen, de roddel dat die vrouwen niet zwanger kunnen worden is echt een fabel. Bovendien is een allergische reactie naast heel vervelend niet ernstig. De vervelende gevolgen zijn dus wel de jeuk, het branderige gevoel en in sommige gevallen ook zwelling en/ of pijn.  

What to do?  

Wanneer je last hebt van een sperma allergie is er niet speciaals wat je hoeft te doen. Er bestaat geen medicijn tegen, het allerbeste is om seks te hebben met een condoom. Wanneer je ervoor zorgt dat je vagina niet in contact komt met sperma heb je ook geen last van de klachten. Mocht je wel een allergie hebben door sperma dan is het het beste om vooral geen gekke dingen te doen. Was al helemaal je vagina niet met bijvoorbeeld zeep. Dat is helemaal niet goed en kan alleen maar zorgen voor meer irritatie en je kan er zelfs een vaginale schimmel doorkrijgen. Niet te veel synthetisch ondergoed dragen en je vagina wassen met lauwwarm water is voldoende.  

Sharing is caring