Nieuw onderzoek: Ruim de helft van de Nederlanders beweegt te weinig 

Nieuw onderzoek van het CBS laat zien dat 53% van de Nederlanders (vanaf 4 jaar) vorig jaar te weinig bewoog. Deze mensen bewogen minder dan 2,5 uur per week. In dit artikel vertellen we jou hoe je ervoor zorgt dat jij wel aan voldoende beweging komt!  

Wat is nu precies voldoende beweging?  

Maar de belangrijke vraag nu is natuurlijk wat nu precies voldoende beweging is. Kinderen moeten dagelijks minstens een uur bewegen, voor volwassenen geldt dat ze ten minste 2,5 uur matig intensief moeten bewegen, hieronder valt bijvoorbeeld lopen, fietsen en zwemmen. Daarnaast wordt het ook voor zowel kinderen als voor volwassenen aanbevolen om wekelijks spier- en botversterkende activiteiten te doen.  

20 minuten maar! 

Aanbevolen wordt om elke dag twintig minuten te bewegen, alleen zelfs dit halen dus veel mensen niet. Hoe kan dat, want 20 minuten is toch echt super weinig als je kijkt naar hoeveel uur er in een dag zit. Waar dit precies door komt is niet bekend, veel mensen zeggen er bijvoorbeeld geen tijd voor te hebben of geen zin. Wat mogelijk ook mee kan spelen is dat veel mensen denken dat je enkel 20 minuten moet sporten. Maar je hoeft helemaal niet persé intensief te sporten. 

Het gaat erom dat je twintig minuten beweegt, dit kun je doen op de fiets of wandel een rondje van 20 minuten. Vooral in deze tijd van het jaar is dat echt heerlijk! Het hoeft dus niet een intensieve sport te zijn, van wandelen word je lichaam ook al heel blij. Maar doe in ieder geval wel iets.  

Er zijn veel momenten waarbij je kunt bewegen  

Om aan voldoende beweging te komen zijn er eigenlijk echt geen goede excuses meer. Er zijn namelijk zoveel momenten waarbij je aan die 20 minuten beweging kunt komen. Je kunt ook in stilstand tijdens het tv kijken een loopbeweging maken en dan zit je zo op die 20 minuten terwijl je ook nog tv kijkt. Je hebt dan vaak helemaal niet door hoe snel de tijd eigenlijk gaat. Of voor het tandenpoetsen even 15 squats. Met een beetje creativiteit kan ook echt jij elke dag voldoende en het liefst nog wat meer bewegen.  

Sharing is caring