Zo houd jij je summerglow 

Na de zomer heeft je huid van flik wat zonnestralen een zomerse glow en heeft je huist een flinke boost gehad. De zomerse glow wil je dan ook graag nog even vasthouden. Zo’n gezond en stralend velletje wil je het hele jaar vasthouden natuurlijk.  

Bescherm 

De temperaturen zakken en de zon zal je wat minder vaak zien. De truien komen misschien zelfs alweer uit de kast. Maar dat het kouder wordt betekent niet dat je de zonnebrand ook op kan ruimen. Sterker nog; je hebt een SPF het hele jaar nodig. Zo bescherm je de huid tegen de voorjaarszon en voorkom je pigmentvlekjes.  
 
Ook is het belangrijk de huid goed te verzorgen. Het kan geen kwaad om een vocht inbrengende crème of voedend serum toe te voegen aan je routine. Gebruik deze producten voordat je naar bed gaat. Zo word je wakker met een prachtige stralende en gehydrateerde huid. 

Van binnenuit 

Wil je een glow behouden dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Ook van binnenuit. Onderschat dus zeker de kracht van goede voeding en slaap niet. Goed voor jezelf zorgen zorgt voor een stralende huid en dit kan je doen: 

  • Drink minimaal twee liter water per dag. 
  • Sport zodat je huid goed doorbloed wordt. 
  • Slaap minimaal zeven uur per nacht.  

Massage 

We zouden het bijna een wondermiddel noemen. We zeiden het net al maar sporten zorgt ervoor dat de huid goed doorbloed wordt. Maar er is nog een goede work-out voor de huid, een massage. Het zorgt niet alleen voor een betere bloedsomloop maar ook activeert het je spierweefsel. Zo kan je ook makkelijk de spanning boven je wenkbrauwen verlichten. Tip: gebruik een jaderoller en leg deze van tevoren in de koelkast voor een verfrissend en ontspannende werking.  

Boost  

We hebben het al eerder gehad over het smeren van een SPF en een crème. Kan je huid nog wel een extra stap gebruiken? Voeg dan een boosterserum toe aan je routine. Deze bevatten een hoog percentage aan vitamine en werkzame stoffen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vitamine C dat de huid beschermt, verfrist en egaliseert. Ook is vitamine E een goede optie om de huid te hydrateren.  

Sharing is caring