Dit is waarom jij een luchtbevochtiger moet hebben 

Heb je last van een droge huid, allergieën, droge ogen of moeite met ademhalen? Dan kan het zomaar zijn dat de lucht in je huis te droog is. De voordelen van een luchtbevochtiger in je huis zijn eindeloos! 

Ogen en huid 

Een lage luchtvochtigheid kan voor verschillende klachten zorgen zoals een droge huid en ogen. Ook kan het zijn dat de luchtwegen geïrriteerd raken en hierdoor ademen moeizamer gaat. Door de luchtvochtigheid te verhogen verminderen of verdwijnen deze klachten zelfs helemaal.  

Planten en dieren 

Heb jij last van de droge lucht? Dan geldt dat ook zeker voor je huisdieren. Net zoals bij mensen kan je huisdier ook last krijgen van zijn luchtwegen. Misschien verrassend, maar ook je planten hebben hier last van. Planten drogen namelijk sneller uit door een lage luchtvochtigheid. Het blad krijgt dan al snel een bruin randje.  
 

Houten meubels 

Een luchtbevochtiger heeft niet alleen voordelen voor je lichaam, maar ook voor je omgeving. Houten meubels hebben baat bij een goede luchtvochtigheid. Een lage luchtvochtigheid zorgt er namelijk voor dat je houten meubels uitdrogen. Met als gevolg dat ze zelfs een beetje kunnen krimpen. En hierdoor verschijnen dan toch opeens kieren aan de zijkant van je op maat gemaakte kast. Houdt de ruimte vochtig genoeg, zo wordt de levensduur van je meubels ook een stuk langer. 

Verhoog je luchtvochtigheid 

Een luchtbevochtiger kan al een hoop oplossen, maar is niet de enige wat je kan doen. We hebben de beste tips nog even op een rijtje gezet: 

  • Koop een luchtbevochtiger.  
  • Zet regelmatig een raam open.  
  • Laat de deur van de badkamer openstaan na het douchen.  
  • Zet de verwarming niet te warm, het vocht verdampt hierdoor sneller.  

Sharing is caring