Souvlaki in een wrap

Ingrediënten voor 4 personen  

  • 500 gr kipfilet  
  • 250 gr zoete aardappelfriet 
  • 2 el olijfolie 
  • 1 tl oregano  
  • 4 wraps  
  • 1 rode ui  
  • 150 gr cherrytomaatjes  
  • Peper 
  • Zout  

Saus  

  • 250 gr magere kwark  
  • Halve komkommer  
  • Snuf zeezout  
  • Wat dille 
  • 1 teentje knoflook 
  • Scheut witte wijnazijn  
  • 1,5 el olijfolie  
  • Peper  
  • Zout  

Bereidingswijze  

Snijd de kipfilets in blokjes en doe die in een kom samen met de olijfolie, oregano, peper en zout naar smaak. Bak de kip gaar voor ongeveer 8 tot 10 minuten. Ondertussen kan je de zoete aardappelfrietjes maken zoals staat beschreven om te verpakking. Nu kan je de tzatziki gaan maken. Rasp de komkommer en laat dit goed uitlekken in een theedoek, zodat het meeste vocht eruit is. Snijd de knoflook en dille fijn. Doe dit dan in een schaaltje samen met de magere kwart, witte wijnazijn en olijfolie. Meng dit allemaal goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.  

Pak de wraps erbij. Je kan ze eventueel warm maken, maar dat hoeft niet. Smeer eerst wat tzatziki op de wrap, leg er dan wat tomaatjes op, daarna aardappel en als laatst de kip. Als je wil kan je er nog wat tzatziki opdoen en anders kan je het gewoon op tafel zetten, zodat iedereen het zelf er nog bij kan doen. Rol de wraps op en je kan ze serveren.  

Sharing is caring