Gekke redenen waarom je puistjes krijgt 

We hebben allemaal wel eens last van puistjes, maar hoe komen ze er toch elke keer? Ze komen nooit op de juiste momenten. Je vraagt je af of je gister chocolade hebt gegeten, misschien je make-up er niet goed afgehaald of heb je te veel stress? Toch kunnen er ook andere gekke dingen puistjes veroorzaken waar je misschien niet aan had gedacht. Hieronder staan ze voor jou op een rijtje: 

Pittig eten 

Heerlijk, een pittige kip of soepje. Maar heb je er ooit over nagedacht dat dit misschien de boosdoener kan zijn voor je gladde huidje? Pittig eten kan voor een geïrriteerde huid zorgen omdat je het PH-waarden in de war brengt.  

Als je vaak last hebt van puistjes, kan je hier is op gaan letten. Probeer een tijdje het pittige eten te laten liggen en kijk of je huid opklaart! 

Verkeerde haarproducten 

Dit verwacht je waarschijnlijk niet snel, want wat heeft dit met je gezicht te maken? Toch kunnen je puistjes komen door je shampoo of conditioner. De ingrediënten van haarproducten kunnen in je poriën terecht komen waardoor deze verstopt raken.  

Hierdoor kunnen er puistjes ontstaan rondom je rug, borst of haarlijn. Zorg ervoor dat je jezelf dus goed afspoelt en ook afdroogt.  

Verkeerde wasmiddel 

Eigenlijk heeft dit dezelfde insteek als de haarproducten. Sommige chemicaliën in je wasmiddel zijn te hard voor je huid. Dus als je je kussensloop hiermee wast, is het mogelijk dat je huid reageert op deze chemicaliën als je gaat slapen.  

Gezichtsproducten 

Je kan ook overdrijven en te veel producten tegen puistjes gebruiken. Dit klinkt als een onlogische oorzaak, maar het is wel mogelijk. De ingrediënten van anti-puistjes producten drogen je huid uit. Hierdoor gaat je huid meer olie produceren, wat weer leidt tot oneffenheden.  

Sharing is caring