Zwangerschapssymptomen

Wanneer je zwanger bent krijg je te maken met de welbekende zwangerschapssymptomen! De één heeft meer zwangerschapssymptomen dan de ander. Het is voor iedereen verschillend en ook hoe zij de symptomen ervaren. Maar welke zwangerschapssymptomen kan je krijgen en wat houden die precies in? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet en uitgelegd.  

Hoe ontstaan zwangerschapssymptomen? 

Wanneer je eenmaal zwanger bent kan je al vrij snel zwangerschapssymptomen ontwikkelen. Na een aantal weken zal je bepaalde zwangerschapssymptomen ook echt gaan herkennen. De hormonale verandering in je lichaam kan je bij veel vrouwen duidelijk opmerken.  

Welke zwangerschapssymptomen zijn er? 

Wij hebben voor jou de meest voorkomende zwangerschapssymptomen op een rijtje gezet.  

1. Je wordt niet meer ongesteld  

Dit is één van de bekendste symptomen waardoor een vrouw ontdekt dat ze zwanger is. Dit symptoom is namelijk heel duidelijk, maar let er wel op dat het niet altijd zo is.  

2. Je hebt last van vermoeidheid  

Een zwangerschap vraagt veel energie. Je lichaam verandert tijdens de zwangerschap met de dag en daarom is het goed om je rust te pakken die je nodig hebt. Wanneer je dat niet doet zal je veel last kunnen krijgen van vermoeidheid.  

3. Je krijgt te maken met misselijkheid  

De misselijkheid komt vooral voor tijdens de eerste weken van de zwangerschap. Denk dan vooral aan misselijkheid in de ochtend.  

4. Je zal vaak naar de wc moeten om te plassen  

Je zal kunnen merken dat je vaker naar de wc moet dan dat je eigenlijk gewend bent. Het zal sowieso vaker zijn in de eerste paar weken.  

5. Je krijgt een unieke eetlust  

Dit is een symptoom die heel bekend is. Het kan gebeuren dat je ineens zin krijgt in bepaalde voeding waar je voor de zwangerschap niet eens naar om keek.  

6. Je borsten voelen gevoelig aan  

Je borsten zullen in het begin van je zwangerschap die alleen gevoelig zijn, maar ze worden ook vaak een stuk groter.  

Sharing is caring