Yoga voor meer focus, rust en productiviteit 

Dat yoga goed is voor zowel lichaam als geest, daar zijn we mee bekent. Zeker na een vakantie of een drukke periode kan het lastig zijn je rust en focus terug te vinden. Yoga is de manier om je rust terug te vinden. We hebben de grootste voordelen en onze favorieten oefeningen voor je op een rijtje gezet.  

Meer energie 

Er zijn veel verschillende dynamische oefeningen. Deze actieve oefeningen geven je een boost en maken je lichaam en geest wakker. Met als effect dat je door de dag heel meer energie ervaart. Voorbeelden van dit soort oefeningen zijn de boot- en dolfijnhoudingen.  

Helder in je hoofd 

Je hoort de uitspraak vaak voorbijkomen, yoga zorgt voor rust in je hoofd. Met oefeningen die bijna lijken op meditatie breng je de geest in een diepe vorm van ontspanning. De oefeningen worden dan ook vaak liggende of zittend uitgevoerd en focussen zich op de ademhaling.  

Concentreren kan je leren 

Sommige yogaoefeningen vereisen nogal wat concentratie. Je traint dus niet alleen je lichaam maar ook je concentratievermogen. Dit helpt je niet alleen tijdens de yoga maar ook tijdens je werk of studie. Daarnaast is het doel van yoga het in balans brengen van lichaam en geest.  

Onze favoriete oefeningen  

  1. Bootoefening 

De boot is voor vele een uitdagende oefening. Deze oefening valt onder de dynamische oefeningen binnen yoga en geven je lichaam en geest een boost. Deze oefening voer je uit door op de grond te gaan zitten en je benen te streken. Zet je handen achter de heupen op de grond. Houd de rug recht en leun iets naar achteren. Adem goed uit, buig je knieën en til je voeten van de grond, zo komen je dijbenen in een hoek van 45 graden. Ben je toe aan meer uitdaging, probeer dan je benen helemaal te strekken.  

  1. Kindhouding 

Deze oefening is zowel gericht op het ontspannen van je lichaam en geest. De focus ligt bij deze oefening op de ademhaling, zo voer jij hem uit. Rol je yoga mat uit, kom op je knieën en breng je billen naar je hakken. Plaats nu je voorhoofd richting de grond en strek je handen naar vorenuit. Ook kan je ervoor kiezen ze naast je neerleggen. Adem door de neus en adem diep in om zo de ademhaling naar de buik te brengen. Voer deze houding uit totdat jij ultieme rust hebt bereikt.  

  1. Concentreren  

Zet je benen wijd uit elkaar. Adem in en draai je rechtervoet naar recht en je linkerhiel naar links, in een hoek van 45 graden. Strek je armen uit naar het plafond en reik met je lichaam naar rechts tot je horizontaal bent. Houdt je armen in een lijn. Adem uit en breng je rechterhand naar je rechterenkel en laat je linkerarm recht omhoog wijzen, kijk omhoog naar de linkerhand. Wil je meer uitdaging strek je dan linkerarm over je hoofd naar rechts. Je voelt de rek dan in beide zijdes. Door de bewegingen van de oefeningen heb je concentratie nodig.  

Fit at Home biedt yogalessen aan voor zowel beginners als gevorderden. Neem zeker eens een kijkje bij Yoga met Wilma als je al gewend bent aan die lekkere yogaflow. Ga voor Yoga met Evy als je net begint.  

Sharing is caring