Water in je oor, zo los je het op 

Tijdens het zwemmen is het onmogelijk om geen water in je oren te krijgen. Wat vooral vervelend is als je weer uit het water komt. Je neemt het water mee in je oren en dit kan vervelend aanvoelen. Als het water er vanzelf niet uitkomt, kan dit ontstekingen veroorzaken. Gelukkig is het niet zo moeilijk om water uit je oren te halen met behulp van wat snelle trucjes. Hieronder staan er een paar voor jou op een rij! 

Maak je eigen oordruppels 

Het droogmaken van je oren, zorgt ook dat je infecties voorkomt. Je kan zelf super makkelijk je eigen oordruppels maken met witte azijn en alcohol. Laat voorzichtig 1 theelepel het oor druppelen. Laat het er daarna voorzichtig weer uitstromen. Het zuur in de oplossing zorgt ervoor dat het oorsmeer wordt opgelost. Door de alcohol zal het water in je oor verdampen.  

Maak een vacuüm in je oor 

Richt het oor waar het water in zit naar beneden. Druk met de palm van je hand op je oor met een pompende beweging zodat het water eruit komt.  
Ook kan je het oor naar beneden richten en je vinger erin stoppen. Je maakt dan een vacuüm met je vinger door snel heen en weer te bewegen.  

Föhn in je oor 

Nu moet je hier wel voorzichtig mee zijn, want het kan je oor ook beschadigen. Als je de föhn op een lage stand houdt en 30 centimeter van je hoofd afhoudt, droogt het je oor. Als je dit niet doet, kan het te heet zijn voor je oor en kan je jezelf verbranden. 

Gebruik een doek 

Wrijf langzaam en voorzichtig met een zachte doek over je oor. Zorg ervoor dat je het doek niet in je oor drukt, want dan kun je het water er juist verder induwen.  

Kauwgom 

Kantel je hoofd naar de kant waar geen water zit en kantel vervolgens je hoofd snel naar de andere kant. Doe dit terwijl je kauwgom kauwt of net alsof je iets kauwt om het water dat vastzit los te krijgen.  

Sharing is caring