De beste schoenen voor hardlopers 

Wil je een nieuwe hobby beginnen of het hardlopen weer oppakken? Dan zijn goede hardloopschoenen super belangrijk! Je wilt natuurlijk kilometers gaan rennen, dus ze moeten wel tegen een stootje kunnen. Wij hebben de beste voor jou op een rijtje gezet! 

Wat zijn de beste hardloopschoenen? 

Het is vooral belangrijk dat jij de schoenen goed vindt zitten. Iedereen merkt wat hij zelf fijn vindt tijdens het rennen. Toch zijn er een paar dingen die een hardloopschoen beter maken. 

Er zijn een aantal zaken waar je naar kan kijken zodat je een passende hardloopschoen kan vinden. Je kan kijken naar de demping, pronatie en de heeldrop. Pronatie heeft te maken met de mate waarin hardloopschoenen je voet corrigeert. De heeldrop is het verschil in zool tussen de hak en tenen.  

Nike Air Zoom Pegasus 

Dit zijn een van de beste hardloopschoenen van Nike en ook het populairst. Voor beginnende en ervaren hardlopers is dit een goede schoen. De schoen heeft een erg goede heeldrop, namelijk van 10 mm.  

Ook zit er foam in de zool en dit zorgt voor demping. Dit is al helemaal geschikt voor verharde ondergronden. Daarnaast is de bovenkant van de schoen gemaakt van mesh, dat zorgt voor extra ventilatie.  

Asics Gel-Kayano 28 

Deze hardloopschoen is erg goed voor hardlopers die overproneren. In deze schoen zit een gel techniek die zorgt voor maximale comfort en zorgt ervoor dat de impact van het landen van de voet tijdens het hardlopen verminderd wordt.  

Saucony Triumph 19 

Dit is een neutrale hardloopschoen van Saucony. Deze hardloopschoen staat bekend om zijn goede demping. Het is een hardloopschoen die je overal kan gebruiken, buiten, binnen, sportschool of grindweg. Ook deze hardloopschoen heeft een goede demping en is geschikt voor lange duurlopen.  

Sharing is caring