Verandert je menstruatie mee met de tijdzones 

Als je op reist gaat, kan je last hebben van een jetlag. Je hebt last van slaapgebrek en je hebt geen balans meer in de biologische klok. Dit kan veel invloed hebben op je lichaam en zorgt er zelfs voor dat je menstruatiecyclus kan veranderen. Wij leggen je uit hoe dat kan! 

Invloed van reizen op je lichaam 

Ook al weet jij precies hoe je menstruatiecyclus in elkaar zit, een jetlag kan je toch verrassen. Er is ander klimaat, ander eten, je drinkt misschien meer alcohol en slaapt slechter of minder. Al deze factoren hebben invloed op jouw menstruatie.  

Anticonceptie 

Je kan je menstruatie ook uitstellen, door anticonceptie bijvoorbeeld. De pil doorslikken tijdens je vakantie is soms niet eens zo heel slecht plan. Zit je niet aan de anticonceptie en wil je toch wat aan je menstruatie doen? Dan kunnen NSAID’s erg goed helpen. Dit zijn pijnstillers die helpen tegen menstruatiepijn. Ook kunnen ze het hoeveelheid bloedverlies verminderen.  

Heb je normaal al last van heftige menstruaties? Dan kan reizen dit helaas nog erger maken. Als je na een lange tijd zitten weer opstaat, verlies je door de zwaartekracht extra veel bloed. Let dus op dat je niet doorlekt!  

Tips 

Het is handig om genoeg menstruatiespullen mee te nemen. Neem genoeg spullen mee in je koffer en handbagage. Als je gaat zwemmen is het belangrijk dat je je tampon verwisseld na iedere duik, want dit absorbeert de tampon ook.  

Sharing is caring