Deze treatment heeft jou beschadigde haar nodig 

Voelt je haar beschadigt aan en wil je weten hoe je het weer mooi en glanzend kan krijgen? Vaak zoeken veel vrouwen naar de oplossing. Om je haar weer gezond en glazend te krijgen, moet je op meerdere dingen letten Hieronder hebben we wat tips voor jou op een rijtje gezet! 

Knip je punten 

De eerste tip om je beschadigde haar te behandelen, is door je gespleten punten te knippen. Hierdoor ziet je haar er gelijk al beter en gezonder uit. Wil je dat je haar mooi en gezond blijft groeien, dan is het een must om af en toe de puntjes eraf te halen. Zo behoud je je mooie haren. 

Was je haar niet te veel 

Shampoos zetten de haarschubben open en daardoor beschadigt je haar weer sneller. Conditioner sluit juist de haarschubben en hiermee kan je het verhelpen. Ook beschadig je met shampoo de hoofdhuid. Je verwijdert de talg op je hoofdhuid en dat is juist nodig om je haarschubben te bedekken en gezond te houden. Zonder talg zijn de schubben kwetsbaarder en breekt je haar sneller af. Was dus je haar minder vaak met shampoo! 

Spoel af met koud water 

Conditioner zorgt ervoor dat je haarschubben sluiten en je haar glad aanvoelt. Koud en lauw water doet precies hetzelfde. Doordat de haarschubben plat gaan liggen, blijven ze langer sterk. Het enige verschil met conditioner is dat het voedende ingrediënten bevat om beschadigd haar te behandelen.  

Deppen niet wrijven 

Veel mensen wrijven hun haar altijd weer droog, snap ik, want je haar wordt ook sneller droog dan. Toch is het niet goed voor je haren, hierdoor beschadigd het alleen maar meer. Door je natte haar, is je haar gevoeliger en breekbaarder en door de wrijvingen breken ze sneller af. Dep je haar droog of laat het drogen in een tulband.  

Slaap met je haar vast 

Door de wrijving van je haar op je kussen, breken je haren ook af. Slaap bijvoorbeeld met een knotje of paardenstaart. Gebruik ook weer niet een te strak elastiekje, want dat kan je haar weer afknellen. Gebruik bijvoorbeeld een scrunchie, die zijn wat liever voor je haar.  

Slaap op een satijnen of zijde kussen 

Om je haren nog beter te verzorgen tijdens het slapen kan je je kussen vervangen door een satijnen- of zijde kussensloop. Jezelf af en toe in luxe onderdompelen is in dit geval dus goed om beschadigd haar te verzorgen! 

Sharing is caring