9x gekke voedselcombinaties die verrassend lekker zijn  

Iedereen heeft een andere smaak. Je zal vast weleens een vriend(in) of een collega een gekke combi hebben zien eten. Pindakaas en chocolade, appel en kaneel… deze combinaties lijken voor elkaar gemaakt. We hebben wat verrassende opties op een rijtje gezet. 

1. Watermeloen & feta 

Deze combinatie kom je veel tegen in zomerse salades. Vaak in combinatie met munt en rode peper. Deze combinatie werkt zo goed omdat de watermeloen fris is en je een zoutje en hartige smaak ervaart van de feta.  

2. Kipnuggets & honing 

Kip wordt vaak gecombineerd met honingmosterdsaus. Deze combinatie is heel bekend maar ben je meer fan van een zoete noot probeer dan eens kip met honing. Zoet en sticky gecombineerd met zout en crispy. Heerlijk!  

3. Kaas & jam 

Iedereen vindt er wat anders van. Kaas en jam op een boterham. Wij Nederlanders houden ervan. Het is een klassieke combinatie.  

4. Avocado & chocolade 

Eet je vegan dan ben je waarschijnlijk wel bekend met deze combinaties. Meng je chocolade en avocado met elkaar dan ontstaat er een chocolademousse. Kies wel voor een chocolade met een hoog percentage cacao zodat het gezond blijft.

5. Dorito’s en boursin 

Het klinkt misschien wel een beetje gek maar mij lijkt dit een heerlijke combi. Je krijgt hiervan het beetje het idee van mexicaanse nacho’s. 

6. Blauwe kaas & stroop 

Zout en zoet, je ziet het in de lijst terug. Het wordt vaak gecombineerd. Ook zo met deze combinatie. De sterke smaak van de blauwe kaas gaat goed samen met stroop. Misschien lekker voor op de borrelplank, dippen en proeven! 

7. Tosti kaas & smeerkaas 

Maar dit klinkt toch niet zo raar? Verrassend is het wel, want dubbelop twee soorten kaas op je tosti, dat doe je waarschijnlijk niet snel. Smeer eerst een laag smeerkaas naar keuze op je tosti. Aanrader, kies voor smeerkaas met sambal voor een beetje pit. En beleg daarna het brood met kaas. Deze combinatie van kaas en smeerkaas zorgt voor een extra kazige, smeuïge tosti. De hele redactie is fan!  

8. Patat & vanille ijs of milkshake 

In Amerika is dit vaste prik. Bestel patat met daarbij een vanille milkshake, ijs kan ook. Dip de zoutige en knapperige frietjes in je zoete milkshake. Misschien een beetje gek voor je gevoel, maar we dagen je uit om het toch eens te probere. Tip: dip en eet meteen want anders worden je frietjes zacht. 

9. Popcorn & sriracha 

Zoete en zoute popcorn is misschien een beetje standaard. Houd je van pittig? Maak eens een bak popcorn en meng dit met sriracha.  

Sharing is caring