Soorten groente en fruit die toch niet zo gezond zijn

Groente en fruit zijn natuurlijk heel gezond, maar toch zijn er ook bepaalde soorten groente en fruit die niet zo gezond zijn als je denkt. Ben je benieuwd welke dat zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.  

Soorten fruit  

Er zijn verschillende soorten fruit die minder gezond zijn dan dat je eigenlijk dacht. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet te zeggen dat ze níet gezond zijn, maar het is beter om sommige soorten met mate te eten. 

Kokosnoot  

De kokosnoot is niet alleen een vrucht, maar ook een noot. In de vrucht zitten veel verzadigde vetten en daardoor zal je cholesterol behoorlijk omhoog gaan. Heb jij last van een hoog cholesterolgehalte? Dan is het beter om de kokosnoot te laten staan. 

Druiven  

Druiven zijn ontzettend lekker om door bijvoorbeeld je yoghurt te doen, maar druiven zijn minder gezond dan je denkt. Een klein trosje druiven bevat namelijk al aardig wat suiker. Druiven zijn een fruitsoort waarvan je al snel een te grote portie binnen krijgt. En daarmee krijg je dus ook meteen veel suikers binnen. 

Kersen  

Dit is een heerlijke fruitsoort in de zomer, maar ook hier geldt hetzelfde als bij de druif: er zitten veel suikers in en je eet al gauw een te grote portie.  

Soorten groente  

Naast fruit zijn er ook verschillende soorten groente die minder gezond zijn dan dat je eigenlijk dacht: 

Mais  

Een mais bevat veel vitamines, maar ook veel suikers. Ook zitten er niet veel vezels in een mais en behoorlijk wat calorieën.  

IJsbergsla 

Dit verwacht je misschien niet, maar ijsbergsla is minder gezond dan dat je had verwacht. In ijsbergsla zitten namelijk amper voedingsstoffen. Dat betekent niet dat je ijsbergsla van het menu moet schrappen, maar het is wel beter om deze slasoort af en toe te vervangen voor bijvoorbeeld spinazie, Romain sla, rucola of boerenkool. Die bevatten namelijk veel vitamines en calcium.  

Groentepuree 

Je kunt op veel manieren je groente bereiden en zo ook door er een puree van te maken, maar die zijn niet zo gezond als je denkt. Doordat je het pureert verliest het een deel van zijn vitaminen, vezels en mineralen en dat is zonde! 

Sharing is caring