4x oefeningen voor sterke knieën  

Last van je knieën op dagelijkse basis kan erg vervelend zijn. Het trainen van de spieren rond de knie is dus erg verstandig. Zo zorgen sterke bovenbeen spieren voor stabilisatie van de knie en sterke heup- en bilspieren voorkomen dan dat je heup en knie inzakken. Erg belangrijk dus om deze spieren regelmatig te trainen. We hebben de beste oefeningen voor je op een rijtje gezet.  

1. Buig je knie 

Dit is eigenlijk gewoon de squat zoals je gewend bent. Zet je voeten op schouderbreedte. Zak vervolgens langzaam naar beneden, alsof je op een stoel gaat zitten. Zorg ervoor dat je knieën niet voorbij de tenen komen. Kom langzaam weer omhoog en zet kracht vanuit de hielen. Zorg ervoor dat je de gehele oefening de rug goed recht houdt. 

2. Zijwaartse lunge   

Ga met de voeten iets breder staan dan heupbreedte. Sta stevig en houdt de rug recht. Verplaats je gewicht naar je linkerbeen. Zak omlaag zoals bij een squat. Zorg dat de knie niet voorbij de tenen komt. Duw jezelf weer omhoog en zet kracht vanuit de hiel. Kom weer terug in de startpositie en herhaal aan de andere kant.  

3. Hiptrust  

Deze oefening heeft effect op het activeren en versterken van je bilspieren, wat weer van invloed is op je knie. Het is fijn om en matje neer te leggen. Ga op je rug liggen. Zet je voeten op de mat neer met gebogen knieën. Span je bilspieren aan en duw je heupen vervolgens omhoog. Je lichaam is in een rechte lijn en je rust op je schouders. Laat je heupen weer zakken naar de startpositie en herhaal. 

4. Uitvalspassen 

Ga met je voeten naast elkaar op schouderbreedte staan. Maak een pas naar voren. Zorg dat je been in een hoek van negentig graden is en laat de knie niet voorbij de tenen komen. Kom terug in de startpositie en doe dezelfde oefening met het andere been. Blijf afwisselen, tel links en rechts als één herhaling.   

Sharing is caring