6 tips tegen hooikoorts

Het is alweer een tijdje het seizoen van hooikoorts en daar staan we niet bepaald om te juichen. Maar door deze tips zullen je klachten verminderen. 

Honing, honing en nog eens honing  

Door dagelijks honing te eten zal je merken dat je beter tegen stuifmeel kan en daardoor dus ook tegen pollen. Zo kan je bijvoorbeeld een lepeltje honing door je thee doen of op een heerlijk broodje met brie en walnoten.  

De regen 

Waarschijnlijk sta je niet bepaald te springen als het regent of doe je een regendans, maar de regen is toch wel erg fijn wanneer je last hebt van hooikoorts. De regen spoelt namelijk een groot gedeelte van de pollen uit de lucht, hoe fijn is dat? 

Vaseline is je held 

Doe wat vaseline aan de binnenkant van je neus en rondom je ogen. Het stuifmeel blijft namelijk plakken aan je vaseline.  

De zonnebril  

Een zonnebril is natuurlijk heel fijn wanneer de zon schijnt en het beschermt je dan ook goed tegen de zon, maar dat niet alleen. Een zonnebril beschermt je namelijk ook tegen het stuifmeel.  

Stop met wrijven  

Het is heel logisch dat je gek wordt van die kriebelende ogen en neus en het liefst wil je dat ook continu wrijven, maar het is heel belangrijk dat je dat niet meer doet. Door te wrijven maak je het namelijk alleen maar erger.  

Ga naar het strand 

Deze tip is natuurlijk allesbehalve een straf. Bij het strand zijn er namelijk minder pollen en zal je dus ook minder last van hooikoorts hebben. 

Sharing is caring