Gezondheidsvoordelen van witte wijn 

Rode wijn wordt vaker als de ‘gezonde’ wijn gezien, als je niet overdrijft natuurlijk. Drink jij liever een wit wijntje? Dan hebben we goed nieuws! Want ook deze wijn heeft zo zijn gezondheidsvoordelen. Hieronder staan ze voor je op een rijtje.  

Goed voor je longen 

Witte wijn helpt bij aan het gezond houden van je longen. Het effect is zelfs groter dan bij rode wijn. Het is niet duidelijk waarom, maar volgens onderzoekers kunnen de antioxidanten in de wijn de oorzaak zijn.  

Beschermt je hart 

De resveratrol dat in de witte wijn zit, beschermt je hart. Hierdoor word je uithoudingsvermogen beter en zal het je hart beter beschermen. Met name de witte wijnen uit Zuid-Frankrijk en Spanje bevatten een hoog percentage resveratrol. 

Daarnaast vind je in witte wijn ook antioxidanten. Deze zullen je weerstand een welkome boost geven. Je zult hierdoor dus minder snel ziek worden. 

Verminderde kans op een hartaanval 

Nu moet je niet gelijk de hele fles leegdrinken, want het gaat om 50 ml wijn. Witte wijn heeft een perfectie invloed op je cardio. Het verwijdt de bloedvaten enigszins, verlaagt de cholesterol in het bloed en normaliseert de hartfunctie. Daarom neemt, als je elke avond voor het avondeten 50 ml wijn drinkt, het risico op een hartaanval of beroerte met de helft af.  

Met witte wijn word je mooi oud 

In witte wijn zitten veel antioxidanten die veel beter opgenomen worden dan dezelfde stoffen uit rode wijn. Dit betekent dat als je meer witte wijn drinkt, het de veroudering van het lichaam vertraagt. Ook blijft de persoon alert en energiek tot hij oud is.  

Onthoud wel dat witte wijn meer suikers bevat en het daarom niet vriendelijk is voor de lijn. Daarom gelden deze gezondheidsmaatregelen alleen als je met mate drinkt! 

Sharing is caring