Snel is niet altijd beter

Vandaag de dag draait de wereld sneller dan ooit. Met glasvezel heb je razendsnelle toegang tot het internet, via social media krijg je razendsnel een update over het sociale leven van je vrienden en door whatsapp heb je razendsnel contact. Snel is de norm en het liefst wil je dan ook zo veel mogelijk dingen zo snel mogelijk doen. Maar sneller is niet altijd beter. Er zijn namelijk dingen die beter zijn wanneer ze traag gaan of zelfs traag moeten.

Langzaam fietsen

Misschien val je al om van het hele idee om langzaam te fietsen. Maar dat trage fietsen is nog niet zo’n heel slecht idee wanneer je de voordelen ervan kent. Door rustig te fietsen blijft je bloed stromen terwijl je hartslag laag blijft. En laat dit nou net de ideale manier zijn om te herstellen van een intensieve work-out. Langzaam fietsen dus op je rustdag!

Tijd nemen om in bad te gaan

Op een ijsbad na is het de bedoeling om een lang bad te nemen. Op deze manier ontspan je optimaal en kom je volledig tot rust. Sommige mensen hebben er geen geduld voor, maar het is toch de moeite waard om af en toe een lang bad te nemen. Je zult er beter door slapen, helpt bij vastzittende spieren en ontspant je na een intensieve work-out.

Trage seks

Natuurlijk kennen we het welbekende vluggertje. Maar laten we eerlijk zijn, een lange vrijpartij geeft zoveel meer voldoening! Tijdens trage seks heb je meer aandacht voor het moment en leer jij jezelf en je partner goed ontdekken. Je leert wat jij en je partner prettig vinden en hebt langer een heerlijk sensatie gevoel.

Lezen

Je scant snel een nieuwsmelding en neemt dat artikel globaal door. Toch is langzaam lezen beter voor je. Door langzaam te lezen sla je de dingen veel beter op in je geheugen en lees je met aandacht voor het verhaal. Een goed boek kun je dus beter langzaam lezen, zo word je bewuster van de verhalen en de personages.

Dingen in elkaar zetten

Je hebt net iets ontzettend leuks gekocht bij de IKEA en je wilt dat het liefst zo snel mogelijk in elkaar zetten en gebruiken. Toch is het beter om het met aandacht te doen. Op deze manier sla je geen stappen over en is de kans groot dat je het in één keer goed in elkaar hebt gezet in plaats van overblijft met drie verloren schroeven.

Sharing is caring