Dit zijn de boosdoeners voor je wimpers 

Wil je langere wimpers maar lukt het maar niet om ze langer te laten groeien? Net als je haar, vallen je wimpers op den duur uit. Als je dus wimpers verliest, hoef je je geen zorgen te maken. Maar merk je dat het er meer worden of je wimpers erg kort blijven, dan heb je wellicht wat aan deze tips! 

Veel in je ogen wrijven 

Af en toe in je ogen wrijven, kan natuurlijk gewoon. Maar als je dit te veel doet kan dit gevolgen hebben voor je wimpers. Je handpalmen, make-up remover of wimperkruller kunnen de huid van je oogleden beschadigen en dat kan er weer voor gaan zorgen dat je wimpers uitgaan vallen.  

Slapen met make-up op 

Dit is vast al een bekende, maar moet zeker nog een keer benoemd worden. Als je je make-up niet er af haalt voor het slapen gaan, dan kan dit ervoor zorgen dat je wimpers afbreken. De stugge mascara die tegen het kussen aankomt, zorgt ervoor dat je wimpers geplet worden en niet genoeg lucht krijgen.  

Stress 

Ja, stress hoort ook tussen dit lijstje. Je lichaam is erg gevoelig voor stress en daarom reageert je lichaam ook duidelijk. Een van eerste dingen die gebeuren bij teveel stress is haaruitval. Stress kan de follikels in een slapende fase brengen, waardoor ze uit kunnen vallen.  

Nepwimpers 

Dit is vast ook geen onbekende. Als je te vaak nepwimpers draagt, breken je wimpers ook af. Dit komt door de wimperlijn die ervoor gebruikt wordt. Dit kan gaan irriteren en dat zorgt ervoor dat ze uitvallen. Nu zeggen we niet dat je nooit meer wimperextension of nepwimpers op kan! Maar je moet wel genoeg tijd besteden aan het schoonmaken van je wimpers. Zo blijven je eigen wimpers ook mooi. 

Sharing is caring