Veganistische falafel spiesjes voor op de BBQ  

Ingrediënten 20 falafel balletjes   

  • 1 blik kikkererwten 400 gr  
  • 70 gr bloem 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 stuks bos ui  
  • 1 ui  
  • 2 tl bakpoeder 
  • 2 tl komijnpoeder 
  • Peper en zout  

Ingrediënten voor 10 spiesjes

  • 20 zelfgemaakte falafel balletjes  
  • 10 mini tomaatjes  
  • 1 aubergine  
  • 1 rode paprika 
  • 1 gele paprika 
  • 1 rode ui 

Bereiding  

Het is belangrijk om te onthouden dat je voordat je de kikkererwten kunt gebruiken je ze eerst 24 uur moet laten weken, op tijd beginnen is dus belangrijk. Doe eerst alle ingrediënten voor de balletjes in een kom en mix het met een keukenmachine tot een goed mengsel.  Laat het mengsel hierna 1 uur in de koelkast staan. Hierna kun je ze uit de koelkast halen en is het tijd om er 20 balletjes van te maken. Snijdt ondertussen de aubergine, ui en paprika’s in stukjes. Prik per spiesjes 2 falafelballetjes erop, een tomaatje, twee stukjes paprika, een stukje aubergine, een stukje ui. Hierna is het tijd om de spiesjes op de BBQ te bakken, dit zal ongeveer tussen de 5-10 minuten duren, dan zouden de spiesjes gaar moeten zijn. Eetsmakelijk!  

Sharing is caring