Dit is waarom je spieren trillen tijdens een work- out 

Het is vast herkenbaar, je bent net lekker bezig met je work-out en dan krijg je weer last van trillende spieren. Maar waardoor komt dat precies? We leggen het je hieronder uit! 

Trillende spieren  

Wanneer je je benen aan het trainen bent kan het zijn dat je last krijgt van trillende benen, maar dit kan ook gebeuren bij je armen, buik of billen en zo nog meer spieren in je lichaam. Het gebeurt vaak tijdens inspanning of na je inspanning. Tijdens trillende spieren betekent het dat je eigenlijk simpelweg door je koolhydraten of vetzuren heen bent.  

Wat betekenen de trillende spieren?  

Trillende spieren geven je eigenlijk een signaal dat de belasting en inspanning op dat moment te hoog is. Je vraagt je lichaam eigenlijk te veel op dat moment waardoor je spieren gaan trillen.  

Wat verhoogt het risico op trillende spieren? 

Wel zijn er aantal factoren die het risico op trillende spieren tijdens het doen van een work-out kunnen verhogen. Dit zijn bijvoorbeeld het sporten zonder een warming up gedaan te hebben, wanneer je direct start met hele intensieve oefeningen heb je meer kans op trillende spieren dan wanneer je rustig start door middel van bijvoorbeeld een warming up heb je veel minder kans op trillende spieren.  

Sharing is caring