Zitten er ongezonde stoffen in onze lippenbalsem?  

De meeste mensen zijn dol op lippenbalsem en sommige zijn er zelfs verslaafd aan want die droge lippen zijn natuurlijk super storend. Maar toch is het goed om op te letten welke lippenbalsem je nu precies zo vaak op je lippen smeert. Hieronder vertellen we waarom! 

Foute ingrediënten in lippenbalsems  

Er zijn een aantal mogelijk schadelijke stoffen die zich kunnen bevinden in lippenbalsems. Deze stoffen kunnen mogelijk kankerverwekkend zijn en waar je op moet letten zijn koolwaterstoffen MOSH en MOAH. Naast mogelijk kankerverwekkende stoffen kunnen zich ook nog hormoon verstorende stoffen bevinden in lippenbalsem dit worden ook wel EDC’S genoemd. Dit zijn de volgende stoffen: BHT, Ethylhexyl methoxycinnamate, Benzyl salicylate, en Benzophenone-3. 

Minerale oliën  

De mogelijk schadelijke koolwaterstoffen MOSH en MOAH kunnen zich bevinden in minerale oliën. MOSH en MOAH kunnen naast lippenbalsem ook in andere cosmetica zoals crèmes, lotion en deodorant. Maar deze stoffen zijn niet schadelijk voor op de huid, het verschil met lippenbalsem is dat je deze stoffen ook inslikt. Er is nog geen keihard bewijs maar wanneer MOSH en MOAH in voeding ontdekt worden zijn het verdachte stoffen. Best gek want met een lippenbalsem eet je het natuurlijk ook een soort van.  

Wat is een betere keus?  

De vraag is nu wel voor welke lippenbalsem je beter kan kiezen, in ieder geval een zonder minerale oliën en zonder hormoon verstorende stoffen. Je kunt wel voor een lippenbalsem met natuurlijke oliën kiezen denk hierbij bijvoorbeeld aan sheabutter, amandelolie, olijfolie en kokosolie. Kies dus het liefst voor een lippenbalsem op basis van enkel natuurlijke producten en anders in ieder geval zonder de mogelijk schadelijke stoffen. Dan weet je zeker dat je goed zit. 

Sharing is caring