De voordelen van kamperen voor je geest  

Niet iedereen is er dol op en sommige mensen vinden het maar een hoop gedoe, kamperen. Maar wist je dat kamperen juist supergoed is voor je geest, in dit artikel vertellen we waarom jij een kampeervakantie echt eens zou moeten overwegen! 

De plekjes zijn uniek  

De plekjes waar je jouw tent of andere kampeerspullen kunt uitstallen zijn vaak uniek, het zijn vaak de plekken waar je niet kunt komen als je in een huisje zit of een hotel. Denk bijvoorbeeld aan een duincamping, je bevindt je midden in de duinen in de natuur en hoort de golven van de zee op de achtergrond echt super uniek!  

FREEDOM! 

De tweede reden waarom jij echt eens zou moeten kamperen is omdat je jezelf super vrij voelt tijdens het kamperen. Je kunt namelijk overal je tent weer opnieuw neerzetten en de meeste campings hebben altijd nog wel plek voor een tent. Zo kun jezelf bepalen waar je heen gaat, hoelang je ergens blijft en wanneer je wat doet. Heerlijk toch? Dan hoef je daar niet over na te denken of te stressen maar kun je gewoon doen wat je wil en wat goed voelt.  

Je gezondheid wordt er blij van! 

Van kamperen word ook je gezondheid heel blij, je brengt namelijk tijdens het kamperen super veel tijd buiten door en ook in de zon. Dit is goed voor je vitamine D en kampeer je in de natuur tussen de bomen, zorgt dat ook nog eens voor het inademen van meer zuurstof, wat ervoor zorgt dat er extra gelukshormoon wordt aangemaakt in je hersenen.  

Je kunt besparen in geld  

Ook kun je flink wat geld besparen door te kamperen, kamperen is namelijk veel goedkoper dan wanneer je bijvoorbeeld een huisje of hotel boekt. Het enige hoge budget waarmee je rekening moet houden is de kampeerspullen die je van tevoren moet kopen. Maar ook deze spullen kun je zo duur maken als je zelf wilt. Het kamperen zelf of het huren van een campingplek valt namelijk ontzettend mee wat betreft kosten.  

Sharing is caring