Wat betekent de bewegingsdriehoek

Een goede combinatie van bewegen is zitten, staan en bewegen. Maar dat is niet altijd gemakkelijk om te doen wanneer je een hele dag op kantoor zit. Dus hoe pak je zoiets op de juiste manier aan? Daar heb je de bewegingsdriehoek voor.  

De oranje zone 

We weten allemaal dat te lang stilzitten niet goed is voor je. De oranje zone in de driehoek staat voor te lang zitten. De bewegingsdriehoek geeft dan ook aan dat je eigenlijk ieder half uur eventjes rechtop moet gaan staan. Je kan dat bijvoorbeeld doen door even de trap op te lopen of even wat drinken te pakken.  

De lichtgroene zone 

Deze zone staat ervoor dat het belangrijk is om door de dag heen te wisselen qua zitten, staan en bewegen. Nu hoef je tijdens twee vergaderingen niet 20 jumping jacks te doen, maar je kan bijvoorbeeld wel staand gaan bellen of gewoon even een rondje te lopen. Elke vorm van beweging is goed voor je.  

De groene kleur in het midden 

Door dagelijks op een matige manier intensief te bewegen levert dat gezondheidsvoordelen op voor zowel fysiek als mentaal. Door matig intensief te bewegen zal je merken dat je ademhaling sneller wordt en je hart ook sneller gaat kloppen, maar je bent niet helemaal uitgeput. Deze manier van bewegen komt dus terug in deze zone. 

De donkergroene zone  

In deze zone gaat het meer om het intensief bewegen. Het is dan ook echt een groot verschil met de andere 2 groene zones. Je hoeft nu niet iedere dag te bewegen met een hoge intensiteit, maar je kan er wel voor kiezen om het 1 of 2 keer per week te doen.  

Sharing is caring