Lemon cake

Ingrediënten voor 1 taart 

  • 300 gr boter 
  • 300 gr witte basterdsuiker 
  • 2 citroenen 
  • Snufje zout  
  • 5 eieren  
  • 125 gr zure room 
  • 300 gr bloem 
  • 17 gr bakpoeder  

Het glazuur  

  • 320 gr poedersuiker 
  • 1 el citroensap 
  • 2 el water 

Bereidingswijze  

Pak er een beslagkom bij en rasp de 2 citroenen. Doe de boter, basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een beslagkom en meng dit goed door elkaar. Kluts de eieren in een apart bakje en voeg het beetje bij beetje toe aan het beslag. Pers de citroenen uit en doe dat samen met de zure room in een bakje. Roer dit dan even goed door elkaar.  

Voeg de bloem en bakpoeder toe aan het beslag en roer het goed door elkaar. Nu kan je alles door elkaar mixen. Mix het goed door elkaar zodat er een mooi glad beslag ontstaat. Doe het beslag in een tulbandvorm en bak dit voor 45 minuten goudbruin. Wanneer het uit de oven komt moet je hem goed laten afkoelen, maar ondertussen kan je het glazuur maken.  

Doe de poedersuiker samen met het citroensap en water in een bakje en maak daar een geheel van. Verdeel dit over de tulband en aansnijden maar.  

Sharing is caring