Alles wat jij wilt weten over het pegan dieet  

Zoals we inmiddels weten zijn er al heel veel soorten diëten zo ook het pegan dieet. In dit artikel vertellen we je precies wat het pegan dieet inhoudt en of het gezond is. 

Het pegan dieet  

Het pegan dieet houdt in dat je eigenlijk het veganisme samenmengt met het paleo dieet, nu is natuurlijk de vraag wat het paleo dieet dan is. Het paleo dieet houdt simpelweg in dat je eigenlijk net zo eet als dat de oermens dat deed vroeger, dat is voedsel uit de natuur. Denk hierbij aan wild, vis, fruit, groente, zaden en noten. Best gek eigenlijk als je nagaat dat ze bij dit dieet juist wel ook dierlijke producten eten, terwijl dit bij het veganisme natuurlijk niet zo is. Ondanks dat hebben de twee diëten wel veel andere overeenkomsten, namelijk de grote liefde voor onbewerkt en plantaardig voedsel. Vooral voedsel wat zo min mogelijk toevoegingen bevat, het liefst is het allemaal puur natuur.  

Wat eet je tijdens het pegan dieet?  

Nu is de grote vraag natuurlijk wat je dan zo al eet tijdens het pegan dieet. Tijdens het pegan dieet speelt het eten van groente de hoofdrol. Maar je mag ook zeker af en toe een stukje vlees of vis eten zolang het wel onbewerkt en biologisch is en zuivel is ook niet verboden maar wel het liefst zo min mogelijk. Wanneer je een zoetekauw bent is het pegan dieet misschien niet echt iets voor jou want suiker is echt verboden in het pegan dieet, daarnaast mag je wat betreft granen, glutenvrije volle granen eten. Peulvruchten zijn eigenlijk ook niet toegestaan behalve linzen, die mag je wel eten. Noten en zaden zijn ook toegestaan.  

Wat zijn de voordelen van het pegan dieet?  

De voordelen van het pegan dieet zijn voornamelijk dat het dieet ervoor kan zorgen dat je goed kan afvallen wanneer dit nodig is. Daarnaast is het ook een gezond dieet voor je bloedsuikerspiegel. Verder kan het goed zijn voor je cholesterol en kan het spijsverteringsklachten verhelpen. Tot slot is het natuurlijk zo dat je eigenlijk echt puur natuur voedsel aan het eten bent. Er zijn geen onnatuurlijke dingen toegevoegd aan wat je eet, zoals bijvoorbeeld pesticiden, hormonen en e-nummers.  

De nadelen van het pegan dieet 

De nadelen van het pegan dieet zijn dat het mogelijk zo is dat je op de lange termijn juist tekorten oploopt. Dit omdat je best wel belangrijke dingen ook schrapt. Daarnaast is het pegan dieet niet aan te raden als je veel sport, je eet namelijk weinig eiwitten en koolhydraten. En die heb je juist wel nodig als je intensief sport, want hierdoor zullen je spieren minder goed herstellen. Ook kan het voor mensen met allergieën al snel niet meer geschikt zijn omdat er veel dingen uitgesloten worden.  

Sharing is caring