Hoe gezond is een pre work-out nou eigenlijk echt? 

Ze zijn razend populair, even snel een scoop van de pre work-out voor je start met sporten. Ze moeten je een boost geven om er een super training van te maken. Maar is zo’n pre- work-out nou eigenlijk wel zo gezond?  

Ingrediënten pre work-out  

Om te beginnen is het goed om te weten wat een pre work-out nu precies bevat aan ingrediënten. De meeste mensen kopen er een grote bak van en nemen er elke keer voor hun work-out een scoop van. De ingrediënten zijn eigenlijk voor de meeste mensen (die er niet echt verstand van hebben) heel erg onbekend. Toch hebben we de meest voorkomende ingrediënten in pre- work-outs even voor je op een rijtje gezet.  

De meeste pre- work outs bevatten aminozuren zoals bijvoorbeeld: Brached-chain, Amino acids, L-citrulline en citrulline malaat. Maar ook zit er vaak creatine, cafeïne en theïne in een pre- work-out.  

Een pre- work-out is ongezond en duur  

Ondanks dat een pre- work-out je veel energie kan geven tijdens het sporten is het gewoon niet gezond en daarnaast ook behoorlijk duur. Sommige pre- work-outs bevatten namelijk ook designerdrugs. Daarnaast heeft je lichaam al die andere ingrediënten ook niet echt nodig. Ze richten in veel gevallen op de langere termijn alleen maar nadelen aan.  

Je slaapt er slechter door 

Vooral wanneer je ’s avonds sport en dus ook de pre- work-out ’s avonds in neemt, kan dit je nachtrust niet ten goede komen. De reden dat je slecht slaapt of in slaap komt door zo’n pre- work-out is omdat het vol zit met cafeïne en allerlei andere stoffen die je voorzien van veel energie. Laat je daar nou net niet op zitten te wachten als je wilt gaan slapen. 

Andere opties?  

We weten nu dat een pre- work-out niet gezond is en dat je die beter weg kunt laten. Maar wat dan, want in alle eerlijkheid na een lange werkdag is er toch iets nodig wat je een boost moet geven voor het sporten. Simpelweg kun je hier ook gewoon een kopje koffie voor in de plaats nemen. Daar krijg je ook energie van en daarnaast bevat het enkel cafeïne en niet allemaal andere stoffen.  

Sharing is caring