Met deze tips ruim jij je kast grondig op 

Je hele kast puilt uit van de kleren maar toch weet je niks te vinden. Je trekt al je kleding uit de kast en voordat je het weet is de kast en je kamer weer een rommeltje. Het wordt dan is hoog tijd dat je je kast is grondig opruimt en netjes indeelt. Weet je niet waar je moet beginnen? Hier zijn wat tips! 

Verdeel je kleding  

Ken jij de regel van drie al? Dit zijn drie handige tips die helpen bij het opruimen van je kledingkast. Tijdens het uitzoeken van je kleding, maak je 3 stapels: 

  1. De kleding die je wilt ophangen of opbergen in je kast 
  1. De kleding die je ergens anders wilt opbergen (bijvoorbeeld zomerkleren of winterkleren) 
  1. Kleding die weg mag, weg wilt geven of verkopen.  

Bij deze regel houd je vooral rekening met het seizoen. Zo houdt kleding die je niet draagt, niet onnodig je kast bezet. Heb je geen andere opberg plekken? Stop die kledingstukken bijvoorbeeld in je reiskoffer of opbergdozen.  

Denk in outfits 

Weet jij ‘s ochtends vaak niet wat je aan moet doen. Dan helpt het om al pasklare outfits in je kast te hangen. Hang mooie combinaties bij elkaar en zo bespaar je ‘s morgens tijd. Zo kan je langer in je bed blijven liggen en zie je meteen welke kledingstukken er eigenlijk niet goed meer bijpassen.  

Dit geldt ook voor shoppen. Koop in een keer een leuke outfit, in plaats van losse items. Zo weet je zeker dat het leuk staat! 

Weggooi hulp 

Twijfel of je het moet weggooien, verkopen of weggeven? Ga dan even na wanneer je het voor het laatst droeg. Is het langer dan 6 maanden geleden, dan kan het wel weg. Weet je het niet meer? Gebruik dan deze truc: 

Hang je kledinghangers andersom in de kast met de open kant naar voren. Als je iets gedragen hebt, hang je het kledinghaakje met de opening de andere kant weer terug op. Na een paar weken/maanden zie je precies welke kledingstukken je nooit draagt.  

Sharing is caring