Zo verwijder je een gele gloed uit je haar 

Blond haar mooi houden kan soms best lastig zijn. Een aantal weken na het verven kan er een gele of oranje gloed ontstaan. Ook als je je haar te vaak wast met shampoo, veel blootstelt aan de zon en vaak een duik neemt in het zeewater komt deze gloed snel in je haar. Maar wat kan je hier nou tegen doen? 

Zilvershampoo 

Een echt wondermiddel is zilvershampoo. Is makkelijk zelf in huis te halen en het scheelt je ook weer een kappersbezoekje. Zilvershampoo maakt je haar niet lichter, maar neutraliseert je kleur. Neem maar is een kijkje naar het kleurenwiel. De kleuren die tegenover elkaar staan neutraliseren elkaar. Paars staat tegenover de geel en oranje kleur. Zo kun je dus je gloed neutraliseren met zilvershampoo. 

Zonlicht 

Als je van jezelf blond haar hebt, merk je dat door het natuurlijke zonlicht je haar ook geler wordt. Dan kan een toner ook hulp bieden. Een kleur corrigerend masker kan je ook gebruiken.  

Wil je een toner gebruiken? Vraag dan bij de kapper advies. Zij weten welke kleur toner goed zal zijn voor je haarkleur. Bij speciale winkels voor haarproducten kunnen ze je ook goed helpen. 

Zie je dus langzaam een gele of oranje gloed in je haar verschijnen? Dan hoef je niet direct weer naar de kapper, maar kun je weleens een goede zilvershampoo gebruiken. Was je haar niet te vaak en was het bijvoorbeeld om de vijf wasbeurten weer een keer met zilvershampoo.  

Sharing is caring