Oefeningen voor een goed postuur  

Wanneer je een goed postuur hebt werken je spieren zoals het zou moeten, dat ziet er natuurlijk mooi uit maar daarnaast is het ook belangrijk om geen vervelende klachten te krijgen waardoor je beperkt wordt in je bewegen. Hieronder een aantal oefeningen die kunnen zorgen voor een goed postuur.  

De klassieke plank 

De eerste oefening die ervoor zorgt dat je een beter postuur kan krijgen is de old school plank. De plank zorgt er namelijk voor dat je stabiliteit moet creëren, bij deze oefening train je eigenlijk om je kracht in proportie te krijgen met je lichaam.  

Push- ups  

Naast de plank kunnen ook push-ups helpen bij het krijgen van een beter postuur. Het doen van push-ups lijkt natuurlijk enigszins op het doen van de plank. Ook hier is het goed dat je stabiliteit en balans moet creëren terwijl je ook tegelijkertijd je spieren aan het trainen bent op het gebied van kracht.  

De tricep dip  

Ook de tricep dip is een super effectieve oefening om aan je postuur te werken. Voor deze oefening zet je je handen achter je op schouderbreedte uit elkaar op een stoel of bank. Laat nu je billen van het bankje zakken waarbij je jouw benen naar voren uitstrekt. Strek hierna je triceps uit, zorg ervoor dat je een lichte buiging in je ellebogen blijft houden. Zo creëer je een goede spanning op de triceps in plaats van dat je ellebogen alles moeten opvangen. Hierna laat je je lichaam langzaam zakken naar beneden, je buigt vanuit je ellebogen tot deze in een hoek van ongeveer 90 graden zitten. Zorg ervoor dat je constant spanning uitoefent op je triceps en dat je rug dicht bij de bank of stoel blijft. Hierna druk je jezelf weer krachtig vanuit je triceps omhoog.  

Algemeen aan je houding werken 

Naast het doen van deze oefeningen is het ook heel belangrijk te werken aan je houding door rechtop te zitten. Daarnaast kan het ook helpen om je navel in te trekken en zo je buikspieren aan te spannen, hiermee zorg je ervoor dat je onderrug recht is. Zo sta, zit en loop je natuurlijk rechtop zonder dat je een holle rug bij jezelf aanleert.  

Schouderoefening  

De laatste oefening is een oefening die gericht is op je schouders, deze oefening kun je het best zittend of staand uitvoeren. Je doet het door een rechte houding aan te nemen en daarna je schouderbladen naar elkaar toe te bewegen. Dit doe je een aantal keer en je zal merken dat het best vermoeiend is, je moet de oefening namelijk rechtop doen in plaats van dat je met je schouders weer inzakt. Dan is de oefening te makkelijk en heeft het geen effect.  

Sharing is caring